Statens Kunstfond Støtter Phenomenal Viborg

Med et tilskud på 150.000 kroner har Statens Kunstfond er nu officielt blandt et stærkt og voksende konsortium af partnere der støtter Phenomenal Viborgs mission.

“Tilskuddet er en fantastisk nyhed, og afspejler en anderkendelse af vores plan, såvel som en større vision om en kunstnerisk og økonomisk bæredygtig udstillingsplatform, der gør det meget nemmere for både kunstnere og besøgende at tilgå immersive oplevelser sammen.”

Hannibal Glaser, Projektleder – Phenomenal Viborg

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst ønsker at fremme billedkunst i Danmark ved at stimulere kunstmiljøer i hele Danmark og ved at fremme, at et bredt publikum i hele Danmark får mulighed for at opleve samtidskunst af høj kvalitet.

Udvalget forventer, at nye udstillingsplatforme kan være med til at stimulere og samle et kunstnerisk miljø og yderligere kan nye udstillingsplatforme give publikum mulighed for at møde samtidskunsten på et nyt eller uventet sted, måske præsenteret på en ny eller uventet måde.

Derfor støtter udvalget opstart af nye udstillingsplatforme, der tilfører kunstmiljø og publikum noget, der ikke i forvejen findes på den givne lokalitet og i den givne form.

Phenomenal Viborg har som mission at realisere og plausibilisere innovative udstillingsformer der kombinerer kunst, teknologi og animation i opslugende installationer.

Læs mere om Statens Kunstfond.